RefWorks – online verzamelen en beheren van referenties

RefWorks is een heel handige manier om gegevens te verzamelen van literatuur die je via internet hebt gevonden in verschillende (wetenschappelijke) databases. Deze gegevens zijn vervolgens te gebruiken om referenties automatisch toe te voegen aan een tekstdocument zoals een onderzoeksverslag of artikel maar ook in een (studenten)handleiding voor het onderwijs. Daarnaast is het mogelijk om je overzicht van verzamelde literatuur te delen via sociale media. Het grote voordeel van RefWorks is dat het mogelijk is om op elke PC met een internetverbinding te werken (andere oplossingen zijn PC gebonden) en de mogelijkheid om samen te werken met meerdere collega’s of studenten.
Er is een aantal handige filmpjes gepubliceerd waarin de vele mogelijkheden van RefWorks worden toegelicht. De basishandelingen in RefWorks zijn te zien in deze serie filmpjes.

Geen filmpje te zien? Gebruik deze link om hem toch te openen: www.youtube.com/embed/videoseries?list=PLC1C8A11EB1895C3B

Meer informatie:
Refworks tutorial
Refworks instructie video’s (Youtube)
Beknopte handleiding HvA

PS; Omdat het ontdubbelen niet werkt voor iets grotere aantallen titels, ben ik zelf overgestapt op EndNote… nóg handiger.